För- och nackdelar med gratis dejtingsajter


För några år sedan var i princip alla dejtingsajter prenumerationstjänster. Utan ett abonnemang kunde du inte göra särskilt mycket mer än att fylla i en profil och titta runt bland medlemmarna. I takt med utvecklingen har det dock hänt saker i dejtingbranschen, och det finns nu ett flertal sajter som är helt gratis för användarna. Dessa sajter finansieras av reklam istället för medlemsavgifter. Betalsajter är fortfarande i särklass vanligast, men gratisalternativen vinner allt mer mark. Den stora frågan är dock hur dessa skiljer sig mot betalsajterna, sett från användarens synvinkel.

En stor skillnad som sällan talas om är att om medlemmarna på en betalsajt jämförs direkt med medlemmarna på en gratissajt upplevs nog de förstnämnda i många fall som “mer seriösa”. Någon som är tillräckligt intresserad av att hitta en partner för att kunna tänka sig att lägga ut pengar är sannolikt ganska motiverad och tar nätdejtingen på allvar. Det finns givetvis seriösa medlemmar på gratissajterna också, men det går inte komma ifrån att ett stort antal är där utan att egentligen leta efter en partner. En del är enbart där för att söka bekräftelse, andra gör det “på skoj” och ytterligare en del letar endast vänner.

En annan fundamental skillnad, som gäller åtminstone de svenska dejtingsajterna, är att betalsajterna känns bättre underhållna och mer välutvecklade. I många fall backas dessa sajter av stora företag som antagligen har större resurser än vad gratissajterna kan matcha. Gissningsvis är intäkterna från medlemmarna på betalsajter även mycket högre än vad reklamintäkterna är på gratissidorna, och det finns därmed mer utrymme för att underhålla, marknadsföra och förbättra sajten.

Som ny till nätdejting finns det ingen anledning för dig att “välja” mellan olika sajter – bättre då att du registrerar dig på alla du hittar och ser ifall de är något för dig. Även betalsajterna är gratis att registrera sig på och prova. Ju fler sajter du registrerar dig på, desto större chans har du att hitta en partner. Det gäller bara att ta steget och sätta igång!

Skriv en kommentar