Happy Pancake

Happy Pancake Screenshot

Prova Happy Pancake gratis!

Funktioner: StarStarStarStarStar
Medlemmar: StarStarStarStarStar
Pris: StarStarStarStarStar
Totalbetyg: StarStarStarStarStar

Dejtingsajtguidens utlÄtande:
Happy Pancake’s största fördel Ă€r priset: sajten Ă€r nĂ€mligen helt gratis. Det finns ett stort antal medlemmar, sĂ€rskilt i Ă„ldern 20-30. DĂ€remot Ă€r funktionerna ganska begrĂ€nsade, och medlemmarnas seriositet kan diskuteras. Ett intressant alternativ, men snĂ€ppet sĂ€mre Ă€n mĂ„nga betalsajter Ă€r vĂ„r uppfattning.

Introduktion

Happy Pancake Àr en gratis dejtingsajt som funnits sedan 2007. De flesta dejtingsajter lÄter dig bara skapa profil och surfa runt utan att betala, men pÄ Happy Pancake finns inga begrÀnsningar alls. IstÀllet för att ta betalt av medlemmarna finansieras sajten av reklam. Det finns ingen officiell siffra pÄ hur mÄnga medlemmar sajten har, men vÄra egna undersökningar visar att det antagligen Àr Sveriges största dejtingsajt, sett till antalet aktiva medlemmar.

Funktioner (Betyg 2/5)


I grunden Ă€r Happy Pancake en ganska enkel sajt, men de vanligaste funktionerna finns tillgĂ€ngliga och fungerar bra. Sajten Ă€r vĂ€ldigt stilren, nĂ€stan pĂ„ grĂ€nsen till under-designad. Det Ă€r dock vĂ€ldigt lĂ€tt att hitta funktioner och anvĂ€nda dem. Även sökfunktionen Ă€r fullt tillrĂ€cklig, och lĂ„ter dig söka med ett antal olika kriterier.

Eftersom sajten Àr reklamfinansierad fÄr man som medlem finna sig i stora, ganska störande banners pÄ sidan. Som tur Àr hÄller de sig mestadels utanför sjÀlva huvudinnehÄllet, men de bidrar ÀndÄ till att göra sajten till en rörigare upplevelse. Vi hade föredragit lite mindre reklam, gÀrna textbaserad som inte stör sÄ mycket, men sjÀlvklart fÄr man ha överseende med att sajten mÄste finansieras pÄ nÄgot vis.

Som nĂ€mnt tidigare Ă€r funktionaliteten relativt grundlĂ€ggande, och förutom att titta pĂ„ profiler och skicka mail/flirtar finns det inte sĂ€rskilt mycket att göra pĂ„ sajten. Det finns dock ganska gott om instĂ€llningar att göra pĂ„ den egna profilen, allt frĂ„n grundlĂ€ggande fakta till möjlighet att stĂ€lla in en “Idealprofil” som du senare kan matcha mot andras.

Betyget pĂ„ den hĂ€r punkten blir 2 av 5 möjliga – funktionsmĂ€ssigt skulle vi antagligen ge en 3a i betyg, men all reklam drar ner betyget en pinne.

Medlemmar (Betyg 3/5)

En bieffekt av att sajten Àr gratis Àr att den har ett stort antal medlemmar, och tillvÀxttakten verkar vÀldigt hög. Vi kan bara konstatera att detta antagligen Àr den sajt som har flest aktiva medlemmar i Sverige just nu. SÄ hÀr ser fördelningen ut i vÄrt standardtest (kvinnor i olika Äldrar i ett av Sveriges lÀn, inloggade nÄgon gÄng under senaste mÄnaden):

Ålder 20-30: 176 st
Ålder 30-40: 75 st
Ålder 40-50: 85 st
Ålder 50+: 100 st

Vanligtvis brukar 50+ vara den största Ă„ldersgruppen pĂ„ dejtingsajter, men sĂ„ Ă€r inte fallet pĂ„ Happy Pancake. Det Ă€r vĂ€ldigt tydligt att sajten Ă€r allra populĂ€rast hos yngre mĂ€nniskor, och Ă€r du under 30 finns det vĂ€ldigt mycket att hĂ€mta hĂ€r. Som vanligt Ă€r Ă„ldersgruppen 30-40 den minsta – detta gĂ€ller i princip samtliga dajtingsajter sĂ„ det Ă€r inget unikt för Happy Pancake.

NĂ„got vi noterat Ă€r att en stor del av medlemmarna valt att inte lĂ€gga upp nĂ„gon presentation (eller bara nĂ„gon kort mening): Detta Ă€r antagligen resultatet av att sajten Ă€r gratis. Vi gissar att mĂ„nga bara registrerar sig “för skojs skull”, tittar runt lite och bryr sig inte om att fixa sin profil. Det stora antalet medlemmar vĂ€ger dock upp den hĂ€r nackdelen nĂ„got. I slutĂ€ndan Ă€r det nog ungefĂ€r lika stort antal seriösa medlemmar pĂ„ Happy Pancake som pĂ„ betalsajterna.

Vi har svĂ„rt att ge ett högre betyg Ă€n 3 pĂ„ den hĂ€r punkten, trots att medlemsantalet pĂ„ ytan Ă€r vĂ€ldigt stort. Helt enkelt tycker vi att alltför mĂ„nga av medlemmarna verkar oseriösa. Under vĂ„ra egna tester har vi Ă€ven provat att skicka mail till ett antal medlemmar – pĂ„ andra sajter har vi fĂ„tt ganska god respons, men pĂ„ Happy Pancake har vi fĂ„tt vĂ€ldigt fĂ„ svar. Det Ă€r helt klart nĂ„got att ta i beaktning, eftersom man inte har sĂ€rskilt stor nytta av mĂ„nga medlemmar ifall de inte Ă€r responsiva och seriösa. Notera dock att om du Ă€r under 30 kan betyget tolkas som en 4a, men andra Ă„ldersgrupper har inte lika mycket att hĂ€mta hĂ€r.

Pris (Betyg 5/5)

Den hĂ€r punkten finns egentligen inte sĂ€rskilt mycket att sĂ€ga pĂ„ nĂ€r det gĂ€ller Happy Pancake. Sajten Ă€r helt gratis att anvĂ€nda, och det finns inga begrĂ€nsningar. “Priset” du betalar Ă€r i form av störande reklam-banners, men kan du leva med dessa blir det inte bĂ€ttre Ă€n sĂ„ hĂ€r. Högsta betyg!

Sammanfattning (Betyg 3/5)

Trots det stora antalet medlemmar, hyfsade funktioner och det faktum att sajten Ă€r helt gratis har vi svĂ„rt att motivera ett högre betyg Ă€n 3 av 5 möjliga. Vi hade gĂ€rna sett att lite mer möda lagts pĂ„ design och att utöka sajtens funktioner, och att man vidtog Ă„tgĂ€rder för att locka medlemmarna att behandla nĂ€tdejting seriöst. Den dĂ„liga responsen pĂ„ vĂ„ra test-mail Ă€r alarmerande. Även om det Ă€r trĂ„kigt att behöva betala för nĂ€tdejting tror vi att de flesta har bĂ€st chans att trĂ€ffa nĂ„gon pĂ„ en betalsajt, eftersom medlemmarna dĂ€r Ă„tminstone Ă€r seriösa och verkligen ute efter att hitta en partner.

Eftersom Happy Pancake Àr helt gratis rekommenderar vi ÀndÄ att du skapar en presentation och tittar runt. Vem vet, kanske du har bÀttre tur Àn vi hade?


Prova Happy Pancake gratis!