Så skriver du en bra presentation


Något som de flesta dejtingsajter har gemensamt är att de låter dig presentera dig själv i en kort text på din profil. Tyvärr är det många som väljer att inte skriva något alls, eller att bara skriva något kort som inte säger särskilt mycket. Det är ett vanligt misstag som i värsta fall kan leda till att du har svårt att få kontakt med andra medlemmar. Nästan lika vanligt är att skriva en lång “artikel” om dig själv där du går in på ditt liv i detalj och radar upp kraven du har på en framtida partner.

Tricket med att skriva en bra presentation är att den ska avslöja lagom mycket om dig, och samtidigt inbjuda till vidare konversation. Du behöver inte avslöja särskilt mycket om dig själv, utan snarare använda den som ett verktyg för att göra eventuella kontakter nyfikna på att lära känna dig.

Det är väldigt vanligt att börja rada upp dina intressen och vad du gillar här i livet, men vårt råd är att du håller dig från alla klyschor. Det är inte särskilt intressant att läsa om att du gillar att umgås med vänner och resa, eftersom det är saker nästan alla gillar. Det är helt enkelt inte unikt nog för att göra någon nyfiken på dig. Bättre är då att skriva om lite mer udda delar av ditt liv; kanske är du svag för dansk 60-talsdesign, att bada naken i en isvak, att plocka svamp eller att fynda på loppmarknader. Det kan vara i princip vad som helst, så länge det väcker nyfikenhet och skiljer dig från mängden. Om du vill ha mail från de som besöker din sida bör du göra allt du kan för att underlätta en första kontakt. Genom att skriva om lite udda saker ger du besökaren bra material som kan användas i ett första mail.

Som nämnt tidigare är det ett vanligt misstag att rada upp vad du söker hos en framtida partner, men försök att avstå från detta. Många dejtingsajter låter dig fylla i vad du söker på andra ställen, så det är ingen mening att skriva ut det i din presentation, om det inte är något som verkligen är livsviktigt för dig (t.ex. att framtida partner måste gilla barn). Det värsta du kan göra är att gå in i detalj och beskriva vad du gillar/ogillar, eftersom det helt enkelt verkar avstötande för besökare till din profil. Även om någon i teorin uppfyller dina krav kan personen bli lite stött av att du är så specifik.

Det är även viktigt att försöka inkludera lite humor på presentationen, något som visar att du är en rolig person att prata med. En torr och trist presentation lockar inte direkt till att inleda en konversation, så försök ha roligt när du skriver den. Ta inte dig själv på för stort allvar!

Det finns förstås ingen given formel att följa när du skriver din presentation, eftersom det är olika för alla och den helst ska spegla din personlighet. Följer du strategin att försöka underhålla och göra besökaren nyfiken har du dock kommit en bra bit på vägen. Komplettera med några väl valda bilder så ligger du väldigt bra till!

Skriv en kommentar