E-kontakt

E-kontakt Screenshot

Prova E-kontakt gratis!

Funktioner: StarStarStarStarStar
Medlemmar: StarStarStarStarStar
Pris: StarStarStarStarStar
Totalbetyg: StarStarStarStarStar

Dejtingsajtguidens utlÄtande:
E-kontakt imponerade stort pÄ oss. Vi hade inga större förvÀntningar eftersom den, i vÄrt tycke, inte Àr lika kÀnd som t.ex. Match. Det visade sig dock att sajten bÄde hade mÄnga, kvalitativa medlemmar, smidiga funktioner och ett bra pris. E-kontakt kan mycket vÀl vara Sveriges bÀsta dejtingsajt!

Introduktion

E-kontakt kallar sig sjĂ€lva för “Sveriges största dejtingsajt” – om detta stĂ€mmer eller inte Ă€r omöjligt att svara pĂ„, men klart Ă€r att sajten funnits lĂ€nge och har ett stort antal medlemmar (605 000+ enligt deras egna siffror). De anvĂ€nder sig av ett klassiskt och beprövat betalsajt-koncept, vilket innebĂ€r att de riktar sig frĂ€mst till de som Ă€r seriösa med nĂ€tdejting.

Funktioner (Betyg 4/5)

Precis som hos konkurrenten Mötesplatsen Ă€r det första vi slĂ„s av pĂ„ E-kontakt att sajten Ă€r vĂ€ldigt lĂ€ttjobbad och enkel att förstĂ„. Den laddar snabbt och kĂ€nns precis “lagom” designad. Alla funktioner man förvĂ€ntar sig frĂ„n en betalsajt finns hĂ€r. Sökfunktionen Ă€r snabb och smidig, och det finns mĂ„nga möjligheter att finjustera sökningar för att hitta precis vad du söker. DĂ€remot saknas “unika” funktioner (t.ex. liknande Quiz och Dagboksfunktionerna som finns pĂ„ Mötesplatsen), men vĂ„r erfarenhet Ă€r att ganska fĂ„ medlemmar utnyttjar sĂ„dana funktioner Ă€ndĂ„.

Som gratismedlem kan du göra det mesta pÄ sajten. Det finns inga begrÀnsningar gÀllande din profil eller att kika runt pÄ andra medlemmars profiler. Som vanligt ligger begrÀnsningen i kommunikation med andra medlemmar, och du kan inte maila med andra medlemmar som gratismedlem.

Det finns egentligen inte sÀrskilt mycket mer att tillÀgga om funktionerna pÄ E-kontakt. Allt du förvÀntar dig finns, och designen Àr mycket vÀlgjord och genomtÀnkt. Betyget blir 4 av 5 möjliga pÄ denna punkten.

Medlemmar (Betyg 5/5)

Som nĂ€mnt tidigare kallar sig E-kontakt för “Sveriges största dejtingsajt”. VĂ„r uppfattning Ă€r att detta mycket vĂ€l kan stĂ€mma. Vi blev mycket positivt överraskade nĂ€r vi gjorde vĂ„rt standardtest: en sökning efter kvinnor i olika Ă„ldrar i ett av Sveriges lĂ€n, inloggade under senaste mĂ„naden. SĂ„ hĂ€r sĂ„g siffrorna ut i vĂ„rt test:

Ålder 20-30: 75 st
Ålder 30-40: 82 st
Ålder 40-50: 121 st
Ålder 50+: 194 st

Tydligt Àr att E-kontakt har fler medlemmar Àn nÀrmaste konkurrenterna Mötesplatsen och Match. De kan inte tÀvla med gratissajten Happy Pancake nÀr det gÀller yngre medlemmar (under 30) men i alla andra segment Àr de faktiskt (i vissa fall betydligt) större. NÄgot som förvÄnar Àr att gruppen 30-40 Àr sÄpass stor pÄ E-kontakt, eftersom denna Äldersgrupp brukar vara relativt underrepresenterad pÄ dejtingsajter i allmÀnhet.

Ett stort antal medlemmar Ă€r givetvis inte det enda som rĂ€knas, utan det Ă€r lika viktigt att de Ă€r aktiva och seriösa. Efter att ha surfat runt pĂ„ E-kontakt kan vi konstatera att de allra flesta medlemmarna verkar seriösa i sitt nĂ€tdejtande, och vi hittade vĂ€ldigt fĂ„ “tomma” profiler. Merparten lĂ€gger upp bilder och skriver en personlig presentation, nĂ„got som vi ser som ett gott tecken pĂ„ medlemmarnas seriositet.

Med tanke pÄ det stora antalet medlemmar och kvaliteten pÄ dessa kan vi inte ge E-kontakt annat Àn full pott (5 av 5 möjliga) hÀr. Vi tror att de verkligen har rÀtt nÀr de kallar sig för Sveriges största dejtingsajt.

Pris (Betyg 4/5)

PrisnivÄn pÄ E-kontakts abonnemang Àr vÀldigt snarlik konkurrenterna. NÀr vi skrev detta kostade ett abonnemang 279 kr för en mÄnad, men precis som pÄ alla andra betalsajter finns möjligheten att fÄ kraftig rabatt genom att betala ett antal mÄnader i förskott. Allra billigast blir det om du vÀljer att betala för 6 mÄnader i förskott. DÄ fÄr du 3 mÄnader extra pÄ köpet, och mÄnadskostnaden för totalt 9 mÄnader blir endast 93 kr. Givetvis mycket prisvÀrt, men samtidigt har vi svÄrt att rekommendera detta till nya medlemmar, eftersom du mycket vÀl kan hitta en partner eller tröttna pÄ nÀtdejting redan under första mÄnaden. DÄ stÄr du dÀr med ett förbetalt abonnemang utan möjlighet att fÄ pengarna tillbaka. Börja hellre med att betala för bara en mÄnad.

Det finns bara en typ av abonnemang pĂ„ E-kontakt, till skillnad frĂ„n vissa andra dejtingsajter som krĂ€ver sĂ€rskilda “uppgraderade” abonnemang för att du ska fĂ„ tillgĂ„ng till samtliga funktioner. Vi gillar det enkla upplĂ€gget, och det kĂ€nns inte som att de bara Ă€r ute efter att krĂ€ma sĂ„ mycket pengar ur dig som möjligt.

Vi tycker Ă€ven att E-kontakt verkar seriösa nĂ€r det gĂ€ller hanteringen av abonnemang. Perioden betalas i förskott, och vill du inte fortsĂ€tta Ă€r det bara att sĂ€ga upp abonnemanget senast 2 dagar innan nĂ€sta period pĂ„börjas. Det finns alltsĂ„ ingen “bindningstid” eller liknande.

VÄrt betyg blir pÄ denna punkten 4 av 5 möjliga. Det hÀr prisupplÀgget Àr ungefÀr sÄ bra som det blir pÄ en betalsajt. Den enkla abonnemangsstrukturen, förmÄnliga villkor och möjligheten att pressa priset Ànda ned till 93 kr/mÄn Àr alla stora plus.

Sammanfattning (Betyg 4.5/5)

Vi har svÄrt att hitta nÄgra större nackdelar med E-kontakt. Alla funktioner man förvÀntar sig frÄn en seriös dejtingsajt finns tillgÀngliga, och medlemmarna Àr bÄde mÄnga och av hög kvalitet. Dessutom Àr priset och abonnemangsvillkoren mycket bra, antagligen bÀst av betalsajterna just nu. Utan tvekan rekommenderad sajt!

Som vanligt rekommenderar vi att du registrerar dig, skapar en profil och surfar runt lite innan du bestÀmmer dig. Registrering Àr helt gratis sÄ du har inget att förlora!


Prova E-kontakt gratis!