Match

Match Screenshot

Prova Match gratis!

Funktioner: StarStarStarStarStar
Medlemmar: StarStarStarStarStar
Pris: StarStarStarStarStar
Totalbetyg: StarStarStarStarStar

Dejtingsajtguidens utlÄtande:
Alla funktioner man kan önska sig och mÀngden seriösa medlemmar gör Match till en av Sveriges bÀsta dejtingsajter. Det höga priset drar ner betyget nÄgot, men det resulterar Àven i att de som befinner sig dÀr Àr seriösa. Stark rekommendation!

Introduktion

Match Àr nog en av Sveriges, och vÀrldens, mest kÀnda dejtingsajter. Den har funnits i Sverige sedan 2002, men grundades redan för 15 Är sedan i USA. Enligt deras egna statistik har de ca 400 000 svenska singlar pÄ sajten, men vi föredrar att gÄ efter vÄra egna siffror (som du kan lÀsa om under Medlemmar nedan). Profilen Àr mycket seriös, som de flesta betalsajter. Viktigt att notera Àr att Match för ett par Är sedan gick ihop med dejtingsajten Meetic, och dessa Àr numera i princip samma sak (med samma medlemmar).

Funktioner (Betyg 4/5)

Match features

Som de flesta andra betalsajter Àr Match relativt begrÀnsad för gratismedlemmar. Det finns förstÄs möjlighet att lÀgga upp en profil och söka/titta pÄ andras profiler, men vill du kommunicera med andra medlemmar mÄste du köpa ett abonnemang. Detsamma gÀller om du vill kunna se vilka som besökt din egna profil. En detalj som Àr en aning irriterande för gratismedlemmar Àr att du bara fÄr titta pÄ ett begrÀnsat antal profiler varje dag (ett tiotal). Vill du titta pÄ fler mÄste du antingen betala eller vÀnta till nÀsta dag.

NĂ„got som Ă€r unikt för Match Ă€r att du kan lĂ€gga upp 20 st “Personliga frĂ„gor”, som besökare till din profil kan svara pĂ„. Det finns ett stort antal fördefinierade frĂ„gor att vĂ€lja bland, som tĂ€cker det mesta man kan tĂ€nka sig. För att ha nĂ„gon nytta av denna funktionen behöver du dock i praktiken vara betalade medlem, eftersom du annars inte kan se vad besökarna svarat. Den hĂ€r funktionen Ă€r dock mycket bra eftersom den ger en snabb uppfattning om vem personen pĂ„ andra sidan Ă€r, och ifall denne stĂ€mmer överrens med dina egna kriterier.

För betalade medlemmar finns alla funktioner man kan önska sig frÄn en dejtingsajt. Förrutom mejl, som finns pÄ alla dejtingsajter, finns Àven en chattfunktion som fungerar riktigt bra. Att sitta och mejla fram och tillbaka kan bli ganska tröttsamt i lÀngden, och att kunna chatta i realtid gör att man hinner med mycket mer pÄ kortare tid. Chattfunktionen stöder Àven webbkamera om du har en sÄdan.

Förrutom det grundlÀggande abonnemanget finns Àven Premium- och Plus-abonnemang. Dessa tillför ett antal funktioner till sajten, men vÄr bedömning Àr att det gÄr att klara sig vÀldigt bra utan dem.

Vi ger Match betyg 4 av 5 nĂ€r det gĂ€ller funktioner. Vi saknar inte direkt nĂ„gon funktion, men sajten kunde vara lite smidigare att anvĂ€nda. Ibland kĂ€nns den lite “tung” och svĂ„rjobbad jĂ€mfört med ex. Mötesplatsen och E-kontakt som Ă€r vĂ€ldigt stilrena.

Medlemmar (Betyg 4/5)

Som med alla dejtingsajter vi recenserar pÄ den hÀr sidan genomförde vi ett antal olika sökningar pÄ Match för att se hur de stÄr sig i konkurrensen. Givetvis Àr det önskvÀrt med sÄ mÄnga (aktiva) medlemmar som möjligt pÄ dejtingsajter, eftersom det dÄ Àr lÀttare att hitta nÄgon som uppfyller det man söker.

VÄra sökningar visade att Match har ett liknande antal medlemmar som konkurrenterna Mötesplatsen och E-kontakt. VÄr testsökning efter kvinnor i ett av Sveriges lÀn, inloggade under senaste mÄnaden, gav följande resultat:

Ålder 20-30: 73 st
Ålder 30-40: 58 st
Ålder 40-50: 74 st
Ålder 50+: 109 st

Dessa resultat Àr inte förvÄnande pÄ nÄgot sÀtt. UngefÀr sÄ hÀr fördelar sig resultaten pÄ de flesta dejtingsajter, undantaget Happy Pancake som Àr kraftigt inriktat mot yngre. Det Àr bara att konstatera att nÀtdejting Àr vÀldigt populÀrt i Äldern 50+, och minst populÀrt mellan 30-40. Som sagt fördelar sig resultaten ungefÀr likadant pÄ alla sajter, sÄ bli inte avskrÀckt om du Àr i Äldersgruppen 30-40!

Match fÄr 4 av 5 i betyg nÀr det gÀller medlemmarna. Sajten stÄr sig mycket vÀl i konkurrensen, och de flesta medlemmar hade sÄvÀl bilder som presentationstext nÀr vi testade. Det spontana intrycket Àr att medlemmarna pÄ Match Àr seriösa och engagerade i sitt dejtande.

Pris (Betyg 3/5)

Om du vÀljer att betala mÄnadsvis Àr Match relativt dyrt, i dagslÀget 349 kr/mÄn för det grundlÀggande abonnemanget. De flesta dejtingsajter ger dig rabatt om du betalar flera mÄnader i förskott, och Match Àr inget undantag. Betalar du för 3 mÄnader gÄr priset ner till 249 kr/mÄn, och vÀljer du att betala ett halvÄr blir mÄnadspriset 149 kr. Premiumtillvalet kostar 89 kr/mÄn och Plus-tillvalet 69 kr/mÄn. VÀljer du bÄda kostar det 139 kr extra/mÄn.

Vi rekommenderar aldrig att du betalar mer Àn 1 mÄnad i förskott nÀr du Àr ny pÄ en dejtingsajt, eftersom risken Àr stor att du efter nÄgon mÄnad antingen hittat kÀrleken eller tappat intresset för sajten. Börja med ett 1-mÄnadsabonnemang och kÀnn efter om det Àr nÄgot för dig först.

Vi har valt att ge Match ett relativt svagt betyg pÄ denna punkten, eftersom vi tycker att det Àr relativt dyrt om du inte vill binda dig. Vill du ha samtliga funktioner och bara betala för en mÄnad fÄr du betala nÀstan 500 kr, vilket Àr vÀldigt mycket. Om du provat sajten och tycker det Àr OK att betala för nÄgra mÄnader i förskott Àr det dock ganska billigt. Eftersom det nu Àven finns ett flertal gratis dejtingsajter pÄ marknaden tycker vi att betalsajterna kunde sÀnka sina priser nÄgot, men Àn sÄ lÀnge har tyvÀrr ingen sÄdan utveckling skett.

Vissa dejtingsajter gör det vÀldigt krÄngligt att avbryta sitt abonnemang, och en del försöker t.o.m. tvinga in dig i bindningstid. PÄ Match ser du tydligt nÀr pengar kommer dras nÀsta gÄng och kan avbryta abonnemanget nÀr du vill. Det ser vi som ett stort plus i kanten! En seriös sajt behöver inte lura dig till att betala.

Sammanfattning (Betyg 4/5)

Sammanfattningsvis Àr vÄr bedömning att vi gillar Match, och att sajten Àr bÄde seriös och verkligen leder till riktiga dejter. Hade priset varit lite lÀgre hade det varit en otroligt bra kombination, men samtidigt bidrar nog det höga priset till att skrÀmma bort mer oseriösa personer. Tack vare att Match inte försöker lura dig till att betala mer Àn du tÀnkt lÄter vi pris-faktorn vÀga lite mindre i det slutliga betyget (som annars skulle blivit 3.5/5) och de nÄr precis upp till betyg 4 av 5 möjliga.

VÄr rekommendation Àr att du registrerar ett gratis-konto, sÀtter upp en profil och kollar runt bland medlemmarna. Hittar du en eller flera som du Àr nyfiken pÄ finns det ingen anledning att undvika att bli en betalande medlem!

Prova Match gratis!