Första kontakten? Så här gör du!


En av de svåraste sakerna med att dejta på nätet är att initiera kontakt med någon man är intresserad av. Man har generellt bara ett försök på sig att göra ett bra intryck, och med tanke på hur lätt det är att undvika att svara på meddelanden gäller det att fånga uppmärksamheten hos den man skriver till.

Först och främst, använd alltid mail för att ta kontakten första gången. Visst, det är lätt att skicka “flirtar” och “komplimanger” som finns på många sidor, men just eftersom det är så lätt är det även väldigt opersonligt och ignoreras oftast av den som mottager dem. Bättre då att skicka ett mail med några väl valda ord i. Men vad skriver man i ett sådant?

Det enklaste är att läsa personens presentation och försöka formulera ett mail baserat på det. Håll utkik efter speciella intressen eller preferenser – något du kan skriva nåt simpelt och gärna humoristiskt om. En del har dock väldigt kortfattade presentationer, då kan du kolla på deras bilder istället och försöka hitta något där. Det viktiga är att det låter personligt och att du ger ett trevligt och lite roligt intryck.

Det är viktigt att det första mailet är lite roligt och annorlunda eftersom många får massor med mail (i synnerhet kvinnor) dagligen och sållar bort de som inte verkar intressanta. Håll det kort dock, 1-2 meningar räcker gott och väl. Om personen på andra sidan blir nyfiken kommer de nästan garanterat svara. Det är inget tvång att ställa en fråga, det beror lite på vad du skrivit i övrigt.

Ett tips till dig som är man: Undvik att ge komplimanger om personens utseende i det första mailet. Det är väldigt fantasilöst att skriva någonting i stil med “Oj vad snygg du är!”, och du kan räkna med att få väldigt få svar på sådana mail. Om du inte hade kunnat använda det för att inleda en konversation med personen i verkligheten är det antagligen ingen bra idé på mail heller.

Slutligen bör du även tänka på att inte “massproducera” mail, dvs skriva ett och skicka det till alla som ser intressanta ut. Det märks väldigt tydligt om det inte är ett genomtänkt mail, och du inte få någon bra respons på ett sådant mail.

Skriv en kommentar