Spray Date

Spray Date Screenshot

Prova Spray Date gratis!

Funktioner: StarStarStarStarStar
Medlemmar: StarStarStarStarStar
Pris: StarStarStarStarStar
Totalbetyg: StarStarStarStarStar

Dejtingsajtguidens utlÄtande:
Spray Date lider stort av sitt begrÀnsade medlemsantal. Den stora fördelen Àr priset: de flesta funktioner kan anvÀndas Àven om du inte Àr betalande medlem. Det finns Àven förhÄllandevis mÄnga funktioner, och siten Àr bra upplagd.

Introduktion

Spray Date Ă€r en dejtingsajt som funnits vĂ€ldigt lĂ€nge i Sverige, Ă€nda sedan 1999. Precis som E-kontakt kallar de sig för “Sveriges största dejtingsajt”, men detta fĂ„r nog tas med en nypa salt (mer om det under Medlemmar nedan). Spray Date tillĂ€mpar en ganska unik struktur, och hamnar i grĂ€nslandet mellan betal- och gratissajt.

Funktioner (Betyg 3/5)

Det första intrycket vi fĂ„r av Spray Date efter inloggning Ă€r att det Ă€r ganska lĂ€tt att hitta runt pĂ„ sajten, och designen Ă€r klart godkĂ€nd. De flesta dejtingsajter erbjuder likartade funktioner, och Spray Date Ă€r inget undantag. Det finns gott om instĂ€llningar och valmöjligheter i profiler/presentation. Sökfunktionen Ă€r klart godkĂ€nd, men vi kan inte lĂ„ta bli att undra varför den lĂ€gger sĂ„ stort fokus pĂ„ “LĂ€ngd”, Ă€ven i snabb-sökningen. Är det verkligen sĂ„ viktigt för mĂ„nga?

NĂ„gra unika funktioner finns inte direkt, förutom vissa av profilinstĂ€llningarna – exempelvis listan pĂ„ vad som gör dig Varm/Kall, och möjligheten att rada upp Favoriter inom t.ex. film och böcker (detta borde fler sajter erbjuda i vĂ„rt tycke, eftersom smak trots allt kan sĂ€ga en del om hur man Ă€r som person).

Som gratismedlem kan du faktiskt göra det mesta pÄ sajten, inklusive att maila till andra medlemmar. BegrÀnsningen pÄ mail Àr att du bara kan skicka 10 st om dagen, nÄgot du mycket vÀl kan överskrida om du börjar skriva med nÄgon intressant person. NÄgot som drar ner betyget nÄgot Àr att sajten Àr överfull med störande reklam om inte Àr betalande medlem. Det kan tyckas orÀttvist att det ska behöva dra ner betyget, det Àr ju trots allt gratis, men i vÄrt tycke kunde reklamen kunde göras snyggare och mindre störig. Med det sagt försvinner givetvis reklamen om du vÀljer att betala för tjÀnsten.

Betyget pÄ den hÀr punkten blir 3 av 5 möjliga. UpplÀgget Àr lite rörigare Àn hos de bÀsta konkurrenterna, och det finns inte sÀrskilt mycket unikt att hÀmta. Dessutom Àr reklamen vÀldigt störande om du Àr gratismedlem.

Medlemmar (Betyg 2/5)

Som tidigare nĂ€mnts kallar sig Spray Date för “Sveriges största dejtingsajt”. VĂ„rt standardtest visar att det antagligen inte Ă€r stĂ€mmer, Ă€ven om det nog kan ha varit sant en gĂ„ng i tiden. Problemet Ă€r att mĂ„nga av medlemmarna inte loggat in pĂ„ vĂ€ldigt lĂ€nge, och kan dĂ€rför inte ses som aktiva i vĂ„rt tycke. Som vanligt sökte vi efter kvinnor i olika Ă„ldrar, i ett av Sveriges lĂ€n, inloggande under senaste mĂ„naden. SĂ„ hĂ€r fördelade sig resultatet:

Ålder 20-30: 52 st
Ålder 30-40: 51 st
Ålder 40-50: 51 st
Ålder 50+: 35 st

Som vi tydligt kan se hÀr Àr Spray Date i klart underlÀge mot mÄnga andra dejtingsajter, bÄde betal- och gratisvarianter. Vi förvÄnas över att 50+ segmentet Àr sÄ litet, dÄ detta oftast Àr det största pÄ dejtingsajter. Slutsatsen vi kan dra Àr att Spray Date antagligen har vÀldigt mÄnga medlemmar pÄ pappret, men det Àr inte sÀrskilt mÄnga av dessa som Àr aktiva (inloggade under senaste mÄnaden). En god nyhet Àr dock att de flesta medlemmar verkar seriösa, vilket Àr ganska förvÄnande med tanke pÄ att det i grund och botten Àr en gratissajt.

Vi har valt att ge Spray Date betyget 2 av 5 möjliga pÄ den hÀr punkten, helt enkelt eftersom de erbjuder sÄ fÄ aktiva medlemmar.

Pris (Betyg 4/5)

Det Àr givetvis svÄrt att hitta nÄgot att anmÀrka pÄ nÀr det gÀller priset pÄ Spray Date, eftersom du kan göra vÀldigt mycket utan att betala en krona. IstÀllet för att direkt jÀmföra priset med utprÀglade betalsajter har vi valt att jÀmföra med nÀrmaste konkurrenten Happy Pancake (som dock Àr helt gratis för alla funktioner).

Ett abonnemang kostar 89 kr om du bara vill betala för en mÄnad, men kan pressas Ànda ned till 49 kr/mÄn om du betalar för ett helt Är. Detta upplÀgget anvÀnder i princip alla betalsajter sig av, för att locka dig till att binda upp dig under en lÄng tid framöver. Vi rekommenderar alltid att du börjar med 1 mÄnad och sedan tar stÀllning efter det till om du vill fortsÀtta eller inte.

Vi tycker inte att det gÄr att ta stÀllning till priset utan att jÀmföra med vad du faktiskt fÄr jÀmfört med att vara gratismedlem. Sanningen Àr att det inte finns sÀrskilt mÄnga anledningar att betala för ett abonnemang pÄ Spray Date. Eftersom det Àr en av de minsta sajterna sett till antalet aktiva medlemmar, och du lÀtt kan prova att initiera kontakt med de du Àr intresserad av utan att betala, ser vi ingen större anledning till att bli betalande medlem om du inte Àr vÀldigt aktiv pÄ sajten.

Det Àr svÄrt att sÀtta ett rÀttvist betyg pÄ en sajt som varken Àr gratis- eller betalsajt, men i slutÀndan tycker vi att 4 av 5 möjliga Àr rimligt.

Sammanfattning (Betyg 3/5)

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att Spray Date hade varit betydligt bÀttre om de haft fler aktiva medlemmar. Aktiva medlemmar Àr sjÀlva förutsÀttningen för en bra dejtingsajt, och gratiskonkurrenten Happy Pancake har ett oerhört mycket större utbud. Funktionerna de erbjuder Àr helt OK, men inget speciellt. Dock plus för att de till stor del kan utnyttjas av alla, betalande eller ej.

VÄr rekommendation Àr som vanligt att du provar sajten genom att skapa ett konto och titta runt bland medlemmarna. Du har helt enkelt inget att förlora pÄ det!

Prova Spray Date gratis!