Nätdejting i framtiden


Även om nätdejting har funnits ganska länge nu tror vi på Dejtingsajtguiden att den mest intressanta utvecklingen ligger i framtiden. Redan nu finns ett antal innovativa dejtingsajter som försöker göra något nytt och intressant med konceptet, men de flesta har ännu inte nått en punkt där tillräckligt många använder dem för att de ska vara intressanta för den breda massan.

Ett exempel är ShakeMyWorld som dels är en ganska traditionell dejtingsajt, och dels går ut på att singlar ska träffas på olika evenemang och tillställningar. Att på detta viset kombinera träffar i verkliga livet med nätdejting tror vi kommer bli vanligare i framtiden.

Vi tror även att det finns en marknad för en sajt som även tillhandahåller coaching till dess medlemmar.  Ett antal erfarna coacher skulle kunna finnas tillgängliga på sajten för att svara på frågor som medlemmarna har. Personlig coaching skulle antagligen bli väldigt dyrt, men det skulle till exempel kunna finnas ett forum där medlemmarna kan ställa frågor och få hjälp både av coacher och andra medlemmar. Likaså skulle det kunna finnas en “introduktionskurs” för nya medlemmar, där man går igenom steg som första kontakten, vad man ska skriva i mejl, tips till första dejten med mera.

Givetvis kommer framtiden även innehålla framsteg inom mobil dejting. Ett exempel vore möjligheten att kunna gå ut på stan och direkt se medlemmar som befinner sig i närheten och är sugna på en dejt. Med en knapptryckning kan man skicka iväg ett förslag, och om motparten har lust kan en dejt styras upp direkt. En sådan funktion skulle givetvis även kunna användas för att träffa medlemmar som ska besöka samma evenemang som en själv, t.ex. en konsert.

Vi tror att dejting via webbkamera kommer bli aningen mer populärt än nu, men det kommer inte ersätta stillbilder och textmeddelanden. Anledningen är att många drar sig för att chatta med webbkamera, eftersom det känns väldigt “personligt” och det tar bort trygghetskänslan som annars finns i nätdejting.

Skriv en kommentar