Vilka bilder ska man välja?


De två svåraste sakerna att bestämma när man registrerat sig på en dejtingsajt är dels vad man ska skriva på sin presentation, dels vilka bilder på sig själv man ska välja att ladda upp. I den här artikeln tänkte vi gå in lite på vad man bör (och inte bör) göra i bildväg.

Ladda inte upp gamla bilder
Ja, det kan vara lockande att lägga upp bilder på dig själv där du väger åtskilliga kilon mindre, inte har glasögon, har gott om hår på huvudet, inga rynkor och så vidare. Men tänk efter innan du gör det, för hur tror du det kommer gå när/om du väl får till en dejt med någon? De kommer bli enormt överraskade, och inte på ett positivt sätt. Det är alltså väldigt viktigt att bilderna du laddar upp representerar hur du ser ut NU, inte för 10 år sedan. Självklart kan du även ladda upp några gamla bilder för att fylla ut med, men glöm då inte att skriva att de är gamla så ingen förväntar sig att du ser likadan ut fortfarande.

Visa ansiktet tydligt
Ansiktet är utan tvekan den del av dig som besökarna är mest intresserade av. Ladda inte upp bilder där du tittar bort, eller poserar i profil (såvida du inte även har några bra och tydliga bilder på ansiktet). Många dejtingsajter kräver att du visar upp ansiktet tydligt på din profilbild, och det finns bra anledningar till detta.

Visa upp hela dig
Precis som att ansiktet är viktigt är det även viktigt med åtminstone en helkroppsbild på dig. Även om du inte är nöjd med din kropp, kanske har några kilon för mycket, är det ändå en bättre idé att vara ärlig med det från början. Du vinner ingenting på att försöka dölja någonting, eftersom intresserade besökare ändå kommer fråga efter helkroppsbild förr eller senare, och frågar de inte kommer de ändå att märka det förr eller senare när ni träffas. Bättre då att vara helt ärlig från början!

Undvik festbilder
Det kan vara roligt att ladda upp någon enstaka festbild om den visar upp dig på ett bra sätt, men undvik att lägga upp mestadels festbilder. Anledningen till detta är att det inte ser så roligt ut om bilden man får av dig är att du bara är ute på krogen hela veckorna. Säkerligen har du massor av bilder på dig själv i många andra situationer, så försök visa upp en mer nyanserad bild (även om du verkligen älskar att gå ut gillar du säkert andra saker med).

Ladda inte upp onödiga bilder
En del personer på dejtingsajter laddar upp massor med bilder på husdjur, sin lägenhet, bil, barn, vänner och massa annat. Men är detta verkligen relevant för någon som är nyfiken på just DIG? Även här gäller regeln att någon enstaka bild kan vara OK om det känns motiverat, men du kan vara säker på att besökarna garanterat hade föredragit en extra bild på dig själv istället. Det är ju dig de vill träffa!

Var måttlig
Du behöver inte ladda upp 30 olika bilder för att få bra resultat med nätdejting. Det räcker gott och väl med 4-5 stycken på dig själv i olika situationer och från olika vinklar. Laddar du upp ett helt lass med bilder kan det lätt framstå som att du gillar att visa upp dig lite väl mycket, något som kanske inte är så attraktivt alla gånger.

Undvik proffsbilder
Försök att prioritera bilder på dig själv i vardagssituationer, eftersom de är mer verklighetstrogna. Även om du tagit en hel serie modellbilder som ser strålande ut kanske de inte representerar hur du ser ut till vardags. Även här gäller regeln att någon enstaka sådan bild är helt OK, bara du blandar med lite andra bilder också.

Slutligen

Försök att inte ha för höga krav på dig själv! Det är väldigt lätt att bli alltför självkritisk när man sitter och väljer ut bilder, men det är lika för alla. Tänk såhär: du kommer garanterat få mycket bättre respons på 5 halvdana kort än om du inte har några kort alls. Lägg lite extra möda på att välja ut en bra profilbild, och tänk på att den även ska se bra ut i miniatyr (som dyker upp t.ex. i sökresultat på sajten), så välj inte en bild som är alltför plottrig.

Skriv en kommentar