Några idéer till första dejten


Nätdejting i all ära, men det är ju ändå på en “riktig” dejt som det verkligen gäller. Vi brukar alltid rekommendera att försöka ta steget till att träffas i verkliga livet så fort som möjligt, eftersom det annars är lätt att bygga upp massa förväntningar på den andra personen som sedan visar sig vara helt fel. Det är inte ovanligt att personkemin känns 100% rätt på nätet, men inte alls rätt i verkliga livet. Därför är det bra att försöka träffas så fort som möjligt och inte dra ut på det i onödan.

Så vad ska man hitta på när den första riktiga dejten är på gång? Det finns såklart hundratals idéer som säkert kan fungera bra, men i allmänhet är det en god idé att hålla det enkelt och avslappnat.

Promenad
Att ta en promenad på ett vackert ställe är ett recept på en mycket avslappnad dejt. Ni behöver inte konstant titta på varandra, och det finns alltid något att prata om (saker i omgivningen t.ex.). Visar det sig att dejten går mycket bra kan ni givetvis hitta på något kul efter promenaden, annars är det även lätt att ursäkta sig och avbryta dejten.

Fika
Att mötas för en fika är en självklar klassiker, men denna typen av dejt kan vara lite “jobbigare” än en enkel promenad-dejt. Anledningen är att ni kommer sitta mitt emot varandra och det kan lätt bli lite stelt och svårt att hitta saker att prata om. Om vädret tillåter är det alltid bra att försöka sitta utomhus där det är lite mer liv och rörelse. Vet du att du har lätt för att prata med okända människor kan fikadejten dock vara perfekt!

En fysisk aktivitet
Om du och din dejt är äventyrliga typer kan en mer fysisk aktivitet passa perfekt. Se bara till att välja något där ni får gott om tid att prata med varandra, och kanske även lite goda chanser till beröring. Är du inte så äventyrlig men ändå vill ha något fysiskt är ex. bowling eller biljard bra aktiviteter på en första dejt.

Idéer du bör undvika på första dejten

Bio
Visst kan det vara trevligt att gå på bio, men som första dejt är det ganska värdelöst. Ni kommer knappt ha någon tid att prata med varandra, och i salongens mörker kan ni knappt ens se varandra. Bio passar betydligt bättre som t.ex. andra eller tredje dejt.

Restaurang
Om ni ska träffas över mat/dryck är fika betydligt bättre än en dyr restaurang på första dejten. Det är betydligt mer avslappnat och kravfritt jämfört med att gå ut och äta lite lyxigare.

En kommentar

  1. Nina89

    20 Apr 12 vid kl 8:52 am

    Jag var själv på en biodejt, det var inte så lyckat. Filmen var jättelång och dålig, efter den var jag så trött att jag bara ville åka hem. Behöver jag säga att det aldrig ens blev en andra dejt?

Skriv en kommentar